fredag 11 januari 2008

Rena rama medeltiden

Idag inleds det muslimska nyåret och tideräkningen är 1429. Det är medeltid i dubbel bemärkelse om man ska tro politikerna i Esklistuna. På förekommen anledning har politikerna sammanställt en larmrapport som gäller skolbarnen från muslimska länder som Irak, Afghanistan och Somalia. De nyanlända eleverna beskrivs som att de skulle ligga tusen år efter sina svenska klasskamrater i utvecklingen. Det är konstigt att någon kan ha den uppfattningen i dag när vi lever i en globaliserad värld där nästan alla har tillgång till internet, säger Servat Barzangi från Sabrinimoskén. Kritiken från vänsterkanten lät inte heller vänta på sig då Maria Chergui (V) reagerar på formuleringarna. Att det är just språkbruket som sådant och inte verkligheten som upprör kanske kan sägas vara betecknande för de flesta av våra politiker och imamer. Det är enklast att blunda för verkligheten, men faktum är att en majoritet i muslimska länder är analfabeter och det kan vara anledningen till att man talar om de nya eleverna som komna från medeltiden.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer på HD
Läs mer på ekuriren
Larmrapporten

3 kommentarer:

Grue sa...

Bra inlägg. Ja, visst är det karakteristiskt att man bryr sig mer om språk än verkligheten. Det är typiskt PK-iter - dom bryr sig mer om man säger "neger" än om behandlar svarta illa.

Nystartad blogg? Vad satsar du på för typ av inlägg?

Mvh/Grue

Grumliga Vatten sa...

Har du några förslag? Det ska ju i alla fall handla om invnadrare/invandring enbart och all smörja runtikring. Läser dig emellanåt mm.

Har varit med förut och har märkt att toleransnivån inte är så hög i dessa frågor, inte speciellt förvånande, i vart fall trött på PK-SVerige, men inser att ska man nå någon får man kanske hålla de värsta formuleringarna för sig själv.

Grue sa...

Nja, vet inte. Det är alltid bra att satsa på en nisch och bli bra på den. Lokala inlägg, om Eskilstuna, t ex, blir ofta bra. Antar att du sett denna blogg:

http://landskroniten.blogspot.com/

Sen visst, vill man undvika att bli utkastad från tidningarna och så bör man undvika en del övertoner. Du vet kanske att jag blivit portad från Helsingborgs Dagblad och fått en hel del artiklar borttagna från andra tidningar. PK-censuren är dessvärre hård. Sen är det även bra om man ska fånga "osäkra" att inte verka alltför rabiat (där begår förresten PK-iterna alltsomoftast misstaget att skrämma bort osäkra med sin alltför stora aggressivitet mot dom).

Välkommen ombord! Vi blir fler och fler realistbloggar för varje dag.